Helló Világ, megszülettem!

A Wonderbug él! – mondtam félig meddig viccesen néhány barátomnak a mai nap folyamán. Izgatottan meséltem a hírt, tudták, hogy ez számomra fontos és sokat jelent. Már talán a könyökükön jött ki a sztori, (jó, tudom, hogy nem 🙂 ) amit több éve hordozok magammal. Arra várt, hogy megírják. Hogy én megírjam.

Mi a sztori?
A sztori úgy indult, hogy három évvel ezelőtt elnyertem egy külföldi ösztöndíjat alapszakos egyetemistaként, majd fogtam magam és kiköltöztem a spanyolországi Oviedo-ba spanyol és angol nyelvtudás híján. Nem éreztem ennek hátrányát vagy veszélyét, csak menni akartam. Ez volt az a löket, az első repülés élményével együtt, az első messzi ország, ami bekapcsolta a Wanderlust-gombomat. Így hívják azt az élményt, amikor megérzed az utazás ízét, megtapasztalod, mit adhat neked és ettől olyan flow állapotba kerülsz, amiből nem szívesen szállsz ki. Nekem legalábbis ezt jelenti.

Azóta nagyon rákapcsoltam a világjárásra és amikor csak tehetem, elmegyek valahova, legyen az külföldi vagy belföldi cél, egy (akár képzeletbeli) jegy mindig lapul a zsebem mélyén, a bakancslistám sem bánja az újabb pipát.

Miről lesz szó?
Az elmúlt hetekben, s még inkább az utóbbi napokban felforrósodott a levegő a már évek óta dédelgetett ötlet körül, hogy létrehozzunk egy olyan közösséget, ahol kicsi és nagy, utazó, utazni vágyó és szenvedélyét követő megtalálhatja a magának valót. Szerettük volna nagy bicskába vágni a fejszénket, nagyokat álmodtunk, majd a gyakorlati megvalósítás annyira sikeres lett, hogy mindenki kedvet kapott, és elutazott. A szélrózsa különböző irányaiba széledtünk szét, ezért most már igazán itt volt az ideje, hogy azokat az élményeket, amelyeket az út során szerzünk, azokat a tapasztalatokat, amelyekkel gazdagabbak és okosabbak lettünk és leszünk, megosszuk másokkal is. Nagyon sok ilyen történet van, amik a közeljövőben szépen lassan manifesztálódnak a papírra és ide, a Wonderbug-ra. Akár tőlem, akár mások tollából.

Az oldal elkészültével bebizonyosodott, hogy a világ legkülönlegesebb embereivel hoz össze az élet. Köszönöm nektek! Legyen ez a kezdeményezés az inspiráció és szenvedély kiteljesedése. Hamarosan én is elhagyom az országot egy időre, amiről be fogok számolni, de előtte, megragadva a lehetőséget:

Köszönöm, hogy az utamon, utunkon kísérsz, kedves Olvasó!

Üdvözöllek a Wonderbug-on. Hamarosan folytatjuk!

Wonderbug

http://hispan.hu/photos/photos/portrait
458

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük